Re Designing And Automating Business Processes Can Be Seen As A Double Edged Sword Because

Published by James Muriuki on

Question 1: Re-designing and automating business processes can be seen as a double-edged sword because:

A). increases in efficiency may be accompanied by job losses.

Are your assignments troubling you?

Get your troublesome papers finished by our competent writers now!

Hire A Writer Now

Special offer! Get 20% discount on your first order. Promo code: SAVE20

B). increases in efficiency may be accompanied by poor data quality.

C). support for middle-management decision-making may be offset by poor data quality.

D). reliance on technology results in the loss of hands-on knowledge.

Answer: A). increases in efficiency may be accompanied by job losses.

Question 2: How does the technical view of organizations fall short of understanding the full impacts of information systems in a firm?

A). It sees information systems as a way to rearrange the inputs and outputs of the organization.

B). It sees the inputs and outputs, labor and capital, as being infinitely malleable.

C). It sees an organization as a collection of rights, privileges, obligations, and responsibilities.

D). It sees the organization as a social structure similar to a machine.

Answer: B). It sees the inputs and outputs, labor and capital, as being infinitely malleable.

Question 3: Under Mintzberg’s classification of organizational structure, the knowledge-based organization where goods and services depend on the expertise and knowledge of professionals falls under the category of:

A). entrepreneurial structures.

B). divisionalized bureaucracies.

C). professional bureaucracies.

D). adhocracies.

Answer; C). professional bureaucracies.

Question 4: Which of the following best describes how new information systems result in legal gray areas?

A). They work with networked, electronic data, which are more difficult to control than information stored manually.

B). They result in new situations that are not covered by old laws.

C). They are implemented by technicians rather than managers.

D). They are created from sets of logical and technological rules rather than social or organizational mores.

Answer; B). They result in new situations that are not covered by old laws.

Question 5; Which of the following is NOT one of the current key technology trends that raise ethical issues?

A). Data storage improvements

B). Data analysis advancements

C). Increase in data quality

D). Increase in use of mobile devices

E). Advances in networking technology

Answer; C). Increase in data quality

Question 6: Along with capital, __________ is the primary production input that the organization uses to create products and services.

A). structure

B). culture

C). politics

D). labor

Answer; D). labor

Question 7: A man steals from a grocery store in order to feed his starving family. Which of the following best expresses the utilitarian principle in evaluating this situation?

A) His action is acceptable, because the grocer suffers the least harm.

B) His action is acceptable, because the higher social value is the survival of the family.

C) His action is wrong, because the man would not want the grocer to steal from him.

D) His action is wrong, because if everyone were to do this, the concept of personalproperty is defeated.

E) His action is wrong, because the grocery store owner is harmed.

Answer: B) His action is acceptable, because the higher social value is the survival of the family.

Question 8: The Federal Trade Commission FIP principle of Notice/Awareness states that:

A). customers must be allowed to choose how their information will be used for secondary purposes other than the supporting transaction.

B). data collectors must take responsible steps to assure that consumer information is accurate and secure from unauthorized use.

C). Websites must disclose their information practices before collecting data.

D). consumers should be able to review the data collected about them.

Answer; C). Websites must disclose their information practices before collecting data.

Question 9: An organization is a/an:

A). stable, formal social structure that takes resources from the environment and processes them to produce outputs.

B). informal, legal entity with internal rules and procedures that must abide by laws.

C). collection of people and other social elements.

D). group of people and information systems not connected in any meaningful way.

Answer; A). stable, formal social structure that takes resources from the environment and processes them to produce outputs.

Question 10: A peer at work takes small amounts of office supplies for her own use at home, saying that this is a tiny loss to the company. You tell her that if everyone were to take office supplies, then the loss would no longer be minimal. Your rationale expresses which historical ethical principle?

A). Kant’s Categorical Imperative

B). The Golden Rule

C). The Risk Aversion Principle

D). The "No free lunch" rule

Answer; A). Kant’s Categorical Imperative

Question 11: When a firm buys on the marketplace what it cannot make itself, the costs incurred are referred to as __________ costs.

A). switching

B). network

C). transaction

D). agency

Answer; C). transaction

Question 12: One of the drawbacks of patent protection is:

A). that only the underlying ideas are protected.

B). digital media cannot be patented.

C). preventing the ideas from falling into public domain.

D). the years of waiting to receive it.

Answer; B). digital media cannot be patented.

Question 13: According to agency theory, the firm is viewed as a(n):

A). unified, profit-maximizing entity.

B). task force organization that must respond to rapidly changing environments.

C). entrepreneurial endeavor.

D). “nexus of contracts” among self-interested individuals.

Answer; D). “nexus of contracts” among self-interested individuals.

Question 14: The most common reason business systems fail is:

A). software bugs.

B). data quality.

C). hardware failures.

D). facilities failures.

Answer; B). data quality.

Question 15: Which of the following ailments is caused by tens of thousands of repetitions under low-impact loads?

A). CTS

B). CVS

C). RSI

D). Technostress

ANswer; C). RSI

Question 16: The Online Privacy Alliance:

A). encourages self-regulation to develop a set of privacy guidelines for its members.

B). protects user privacy during interactions with Web sites.

C). has established technical guidelines for ensuring privacy.

D). is a lobbying organization promoting the online privacy interests of consumers.

Answer; A). encourages self-regulation to develop a set of privacy guidelines for its members.

Question 17: As per the __________, if an action cannot be taken repeatedly, it is not right to take at all.

A). slippery-slope rule

B). lemming rule

C). high-failure cost rule

D). utilitarian principle

Answer; A). slippery-slope rule

Question 18: __________ is a societal practice of having laws that are known and understood, along with the ability to appeal to higher authorities to ensure that the laws are applied correctly.

A). Liability

B). Due process

C). The courts of appeal

D). Accountability

Answer; B). Due process

Question 19: All of the following are considered disruptive technologies EXCEPT:

A). instant messaging.

B). e-mail.

C). Internet telephony.

D). PCs.

Answer; A). instant messaging.

Question 20: The interaction between information systems and organizations is influenced:

A). primarily by the decision making of middle and senior managers.

B). by the development of new information technologies.

C). by many factors, including structure, politics, culture, and environment.

D). by two main microeconomic forces: capital and labor.

Answer; B). by the development of new information technologies.

Explore; Liberty University Bibl 104 Quiz 6 Answers 

Gudwriter Custom Papers

Special offer! Get 20% discount on your first order. Promo code: SAVE20


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder