Regression Analysis Residuals Represent

Published by James Muriuki on

1. In regression analysis, the residuals represent the: 


A. difference between the actual y values and their predicted values 
B. difference between the actual x values and their predicted values 
C. square root of the coefficient of determination 
D. change in y per unit change in x

Are your assignments troubling you?

Get your troublesome papers finished by our competent writers now!

Hire A Writer Now

Special offer! Get 20% discount on your first order. Promo code: SAVE20

Answer: difference between the actual y values and their predicted values 

2.In the simple linear regression model, the slope represents the: 


A. value of x when y = 0 
B. change in y per unit change in x 
C. change in x per unit change in y 
D. value of y when x = 0

Answer: change in y per unit change in x 

3.The coefficient of determination R2 measures the amount of: 


A. variation in y that is unexplained by variation in x 
B. variation in x that is unexplained by variation in y 
C. variation in y that is explained by variation in x 
D. variation in x that is explained by variation in y

Answer:variation in y that is explained by variation in x 

4.If we are interested in determining whether two variables are linearly related, it is necessary to: 


A. perform the t-test of the coefficient of correlation ? 
B. perform the t-test of the slope ?1 
C. either A or B since they are identical 
D. calculate the regression standard error s

Answer: either A or B since they are identical 

5.Which of the following statistics and procedures can be used to determine whether a linear model should be employed? 


A. The standard error of estimate 
B. The t-test of the slope 
C.The coefficient of determination 
D. All of the above answers are correct

Answer: All of the above answers are correct

6.The regression standard error s is given by: 


A. SSE/(n-2) 
B. √SSE/(n-2) 
C. (√SSE/(n-2)) (whole thing is under √)
D. SSE/√n-2

Answer: B. √SSE/(n-2) 

7.The symbol for the sample coefficient of correlation is: 

A. r

B. ? 
C. ?2 
D. r2

Answer: r

8. Given the least squares regression line yˆ=?2.48+1.63x, and a coefficient of determination of 0.81, the coefficient of correlation is: 


A. -0.85 
B. 0.90 
C. 0.85 
D. -0.90

Answer: 0.90 

Get answered questions on BIO 101 Chapters 2 and 3 Study Guide

Bmal 590 Business Ethics

Gudwriter Custom Papers

Special offer! Get 20% discount on your first order. Promo code: SAVE20


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder