UOF ARC1720 Survey of Architecture Quiz 5

Published by Denis on

Question

Survey of Architecture

1. The Enlightenment inspired

Answer: both rational and anti-rational responses in art and architecture

Are your assignments troubling you?

Get your troublesome papers finished by our competent writers now!

Hire A Writer Now

Special offer! Get 20% discount on your first order. Promo code: SAVE20

2. Thomas Jefferson learned to design buildings

Answer: from books and personal observations while traveling abroad

3. According to Professor Robinson’s lecture on Eighteenth Century architecture, ________ founded the French Academy in Rome, Paris Observatory, Academy of Sciencesand the Academy of Inscriptions and Medals, Architecture and Music.

Answer: Jean Baptist Colbert

4. According to Professor Robinson’s lecture on Eighteenth Century architecture, the German poet, writer and philosopher ________ was very important to architecture, as he traveled Italy and France studying antiquity, producing a book called Italian Journeys.

Answer: a Body of Knowledge

5. For over fifty years, Baroque work in Rome was dominated by

Answer: Bernini

6. James Gibbs’ design of St. Martin-in-the-Fields of London inspired

Answer: churches in Rhode Island, South Carolina, Vermont and Connecticut

7. According to Professor Tilson’s lecture on Baroque architecture, ________was a sculptor and architect who also wrote plays, designed theater sets and created pieces in precious metals. He was particularly adept in the use of sculptural form and light to make religious themes palpable to the observer

Answer: Bernini

8. According to Professor Tilson’s lecture on Baroque architecture, one of the most theatrical practitioners of the Baroque style, ________ is said to have eliminated the corner in architecture.

Answer: Borromini

9. In 1462, Pope Pius was the first to issue an official document forbidding

Answer: the destruction of antiquities in the Roman region

10. The rebuilding of St. Peter’s basilica in Rome

Answer: took over 150 years to complete and involved almost every major architect from the 16th and 17th centuries

Write an expression whose value is the result of converting the str value associated with s to an int value. So if s were associated with “41” then the resulting int would be 41.

Gudwriter Custom Papers

Special offer! Get 20% discount on your first order. Promo code: SAVE20