Cstu 101 Quiz 1

Published by James Muriuki on

1. What two concepts are the main focuses of our studies in CSTU 101?

Answer: Culture and Civilization.

Are your assignments troubling you?

Get your troublesome papers finished by our competent writers now!

Hire A Writer Now

Special offer! Get 20% discount on your first order. Promo code: SAVE20

2. Who said “He is no fool who gives what he cannot keep, to gain what he cannot lose”

Answer: Jim Elliot’s

3. Which artifact depicts the unification of Upper and Lower Egypt?

Answer: Narmer’s Palette,

4. Who is credited with inventing the first written language, a system called cuneiform?

Answer: the Sumerians

5. The National Archives was designed to symbolize the importance of ______.

Answer: The Past.

6. The basic way an individual looks at life, his basic worldview, the grid through which he see the world.

Answer: Presuppositions

7. Which president said “A nation must believe in three things: It must believe in the past. It must believe in the future. It must, above all, believe in the capacity of its own people to learn from the past that they can gain in judgment in creating their own future.”

Answer: Franklin D. Roosevelt

8. Which artifact provided the key that allowed scholars to decode Egyptian hieroglyphics?

Answer: Rosetta Stone

9. The establishment of permanent agricultural communities marked the beginning of what?

Answer: Culture.

10. Sumerians were from which area.

Answer: southern Mesopotamia

11. What were the two main rivers in Mesopotamia?

Answer: Tigris-Euphrates 

12. The first written language was called

Answer: Sumerian language

13. Who said that “To be ignorant of what occurred before you were born is to remain always a child” when we do not have an understanding of the past?

Answer: Marcus Tullius Cicero

14. Which system says “the sun is at the center of the universe”?

Answer: heliocentrism

15. What term describes the multiple perspectives we see in Egyptian art, especially in portraying the human body?

Answer: frontal Plane or frontality

16. “The Heritage of the Past is the Seed that Brings Forth the Harvest of the Future.” Is located on which building in Washington?

Answer and Explanation:

Washington, D.C. Statue on the left of the main entrance to the National Archives of the United States bears the inscription, “The heritage of the past is the seed that brings forth the harvest of the future”

17. The Egyptian religion had a certain ethical component called ________

Answer: maat

18. The Egyptian temples were the first structures in the ancient world to be built entirely of _____.

Answer: stone

19. This was perhaps the best known sculpture of Egyptian art.

Answer: Queen Nefretete.

20. Egypt was a __________ throughout its long history.

Answer: Theocracy

21. The Egyptians did not have the technology of the wheel when they built the pyramids.

Answer: True

22. The Egyptians never were able to work with the post and lintel construction method.

Answer: False

23. The Egyptian Culture was short lived and lasted only a few centuries.

Answer: False

24. The Egyptian Culture was very concerned about the color of skin pigmentation and made a point to segregate those who were different.

Answer: False

25. Technology involves the manipulation of raw materials to produce some benefit.

Answer: True

26. Sumerian civilization was ancient, but not very advanced in learning.

Answer :False

27. King Cyrus that is mentioned in the Bible did not really exist.

Answer: False

28. We can think of a paradigm shift as a change in the way that we do mathematics.

Answer: True

29. The pyramids of Egypt were built to represent the wealth of the Egyptians, with no religious or meaning of permanence whatsoever.

Answer: True

30. The “Men of Issachar” were located in a small town in Egypt, and directed the construction of the first pyramid.

Answer: True

Related questions Rasmussen CBA45 Module 04 General Psychology Credit by Assessment

 

Gudwriter Custom Papers

Special offer! Get 20% discount on your first order. Promo code: SAVE20


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder