Engl 102 Test 3

Published by James Muriuki on

1. Choose one word that best explains why the people have rejected the “multitude of mercy” offered by the speaker?

A. Humanism

Are your assignments troubling you?

Get your troublesome papers finished by our competent writers now!

Hire A Writer Now

Special offer! Get 20% discount on your first order. Promo code: SAVE20

B. Pleasure

C. Materialism

Answer: Materialism

2.  Choose one word that best describes how the speaker feels about those of whom he speaks.

A. Indifferent

B. Disappointed

C. Shame

D. Apathetic

Answer: Disappointed

3.  Death’s vow to search for “both great and small,” never to relax at any point, means that

A. Death is universal   and inescapable.

B. Humanity is at war   with death.

C. Cruelty is all   Death knows.

D. Death is cruel to   both great and small.

Answer: Death is universal   and inescapable.

4.  The speaker characterizes the “creatures” about whom he speaks as __________.

A. physically blind

B. spiritually poor and lost

C. successful

D. deists

Answer: spiritually poor and lost

5.  According to the excerpt, __________.

A. evil is popular and well-spoken of.

B. pride goeth before   the fall.

C. people acknowledge   God.

D. people pray to God   for deliverance from evil.

Answer: evil is popular and well-spoken of

6. Episodic Bible stories were the sources of miracle plays.


 True 

False 

Answer:  True

7.  Which character in Everyman says to Everyman: “Fear not; I will speak for thee.”

A. Good Deeds

B. Goods

C. Knowledge

D. Beauty

Answer:Good Deeds

8  Confession gives Everyman a

A. vow

B. scourge

C. petition

D. voucher

Answer: petition

9. The name “Oedipus” means swollen hand.

True 

False 

Answer: False 

10. In the play Oedipus the Chorus      say: “Majestic Oedipus! / No prince in Thebes had ever such renown, / No      prince won such grace of power. / And now of all men ever known / Most      pitiful is this man’s story: / His fortunes are most changed, his state / Fallen to a low slave’s / Ground under bitter fate.”  The excerpt      uses __________ as its organizing principle.

A. Opposites

B. Cause and effect   argument

C. Verisimilitude

D. Analogy

Answer: Opposites

11.  “Quem Quoeritis” means  “Whom Do You Seek.”

True 

False 

Answer: True 

12. Greek tragedy encouraged the use of comedy and tragedy in the same play to show the duality of human nature.

True 

False 

Answer: True 

13. Greek actors used giant masks to indicate their character types or emotions.

True 

False 

Answer: True 

14. In Everyman, who does not speak?

A. God

B. Everyman

C. Faith

E. Death

Answer: Faith

15. Which convention is a device for rolling out onto the stage evidence of actions which cannot be depicted on stage?

A. antigone

B. strophe

C. Climax

D. parados

Answer: climax

16.  Miracle plays became obsolete largely from the re-emergence of Roman models of drama.
 

True 

False 

Answer: True 

17.  Strength speaks in Everyman  saying: “You spend your speech and waste your brain.” In context, this means that

A. One is entitled to   free speech.

B. Time has passed for   action.

C. Strength does not   care. Effort is useless.

D. Idleness is the result.

Answer: Strength does not   care. Effort is useless.

18.  The Greek scene (skene) building  had no drop curtain.

True 

False 

Answer: True 

19.  Greek audiences had a knowledge of Homer’s works.

True 

False 

Answer: False 

20.  Goods states in the play Everyman:  “Who calleth me? Everyman? What hast thou hast! / I lie here in corners, trussed and piled so high, / And in chest I am locked so fast, / Also  sacked in bags, thou mayst see with thine eye, / I cannot stir; in packs low I lie. / What would ye have, lightly me say.”  

     Words and phrases such as “trussed,” “locked,” “sacked in bags,” and      “cannot stir” allude to someone who is

A. A miser

b. Generous

c. Princely

d. Anti-materialist

Answer: A miser

21.  A messenger tells Oedipus that the king’s (Oedipus’s) father, _____, is dead.

A. Polybos

B. Kreon

C. Jokasta

D. Teiresias

Answer: Polybos

22.  In Greek theater, all roles were performed by males.

True 

False 

Answer: True 

23. Othello is known to be honest, open, sincere, and overly trusting.

True 

False 

Answer: True 

24.  In the play Oedipus the Chorus say: “Majestic Oedipus! / No prince in Thebes had ever such renown, / No      prince won such grace of power. / And now of all men ever known / Most      pitiful is this man’s story: / His fortunes are most changed, his state /   Fallen to a low slave’s / Ground under bitter fate.”  The speaker  uses opposites in this excerpt.  This is an example of the use of     ________________.

a. Contrast.

b. Cause and effect   argument.

c. Verisimilitude.

d. Analogy

Answer: Contrast.

25.  Greek theatre invented the drop-curtain device.

True 

False 

Answer: False 

26.  The scene (skene) could not be used for action because the audience could not see inside it.

True 

False 

Answer: True 

27  Have you read the syllabus as posted in this course?
 

Yes

No

Answer: yes

28.  Bolbus and Nerope are the childless couple in Oedipus Rex who adopt a child.
 

True 

False 

Answer: False 

29. Everyman states in the play Everyman: “ O gracious God, in the high seat celestial, / Have mercy on me  in this most need; / Shall I have no company from this vale terrestrial / Of mine acquaintance that way to me lead?” In this excerpt, Everyman pleads to God for ________.

A. Longer life and   strength

B. Help from heaven

C. Redemption and companionship

D. Help from above

Answer: Help from heaven

30. Morality plays flourished until late in the nineteenth century.

True 

False 

Answer: False 

31.  Ancient drama grew out of the  religious ceremonies of the ancient Greeks.

True 

False 

Answer: True 

32.  Richard Caxton printed Everyman  in English in the early 1600’s.

True 

False 

Answer: False

33.  Everyman states in the play Everyman: “ O gracious God, in the high seat celestial, / Have mercy on me      in this most need; / Shall I have no company from this vale terrestrial / Of mine acquaintance that way to me lead?” In this excerpt, Everyman pleads to God to allow help from ________.

a. Extraterrestrial   forces

b. Heaven

c. Earth

d. Angels

Answer:Heaven

34. Goods states in the play Everyman: “Who calleth me? Everyman? What hast thou hast! / I lie here in corners, trussed and piled so high, / And in chest I am locked so fast, / Also sacked in bags, thou mayst see with thine eye, / I cannot stir; in packs  low I lie. / What would ye have, lightly me say.”  In context, this best satirizes 

A. Savings 

B. Wealth 

C. Generosity 

D. Materialistic devotion to gathering goods 

Answer: Wealth 

35. Goods states in the play Everyman:  “Who calleth me? Everyman? What hast thou hast! / I lie here in corners, trussed and piled so high, / And in chest I am locked so fast, / Also  sacked in bags, thou mayst see with thine eye, / I cannot stir; in packs low I lie. / What would ye have, lightly me say.”  Words and phrases such as “I lie,” “trussed,” “locked,” and “cannot stir” allude to the truth of the popular adage that

A. “you can’t take it   [wealth] with you [when you die]”

B. “money is the be   all and end all”

C. “money is the fuel   of life”

D. “money is power”

Answer: “you can’t take it   [wealth] with you [when you die]”

36.  A function of the Greek chorus was to reveal the lead character’s thoughts.

True 

False 

Answer:True 

37.  Because so much of the Greek population desired to enjoy the benefits of royalty, there were often  on-stage conflicts between actors playing commoners and kings.

True 

False 

Answer: True 

38.  The Greek stage was limited in the  use of props and scenery.
 

True 

False 

Answer: True

39. The end of a Greek play is called Exodos.

True 

False 

Answer: True 

40.  Antigone and Ismene are Oedipus’ daughters.

True 

False 

Answer: True 

41.  The beggar in “Quem Quoeritis” pleads that he be included in Christ’s resurrection.
 

True 

False 

Answer: False 

42.  Dionysus was the god of dance.

True 

False 

Answer: False 

43.  Both men and women served in the Greek chorus.

True 

False 

Answer:  True

44. According to Greek theater, it is not any extrinsic problem or challenge that determines outcome.

True 

False

Answer:  False

45  Setting can be a determining  influence of a story.
 

True 

False 

Answer: True

 46.  Have you read the information provided through the Student Expectations link?
 

Yes

No

Answer: Yes

47.  Sophocles is noted for his clear and logical action that used political, religious, and personal elements.

True 

False 

Answer: True 

48.  Goods speaks in the play Everyman      saying:  “Who calleth me? Everyman? What hast thou hast! / I lie here in corners, trussed and piled so high, / And in chest I am locked so fast, / Also sacked in bags, thou mayst see with thine eye, / I cannot stir; in  packs low I lie. / What would ye have, lightly me say.”An inanimate object, Goods, speaks in this excerpt.  This technique is called ____________.

A. Assonance

B. Alliteration

C. Alliteration

D. Personification

Answer: Personification

49.  With the decline and fall of Rome, drama – either as an institution or a literature – ceased to exist.
 

True 

False 

Answer: True 

50. The Greeks were a war-like culture  and enjoyed seeing bloodshed on the stage.

True 

False 

Answer: False 

More related answered questions Cstu 101 Quiz 3

Related questions on this topic Lesson 10 Grammar Quiz

Gudwriter Custom Papers

Special offer! Get 20% discount on your first order. Promo code: SAVE20


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder