Cstu 101 Quiz 3

Published by James Muriuki on

1. Who had the greatest influence in the field of logic, particularly with his invention of the syllogism as a tool for deductive reasoning?

Answer: aristotle

2. “Philosophy” literally means:

Answer:  the study of proper behavior, and the search for wisdom

Are your assignments troubling you?

Get your troublesome papers finished by our competent writers now!

Hire A Writer Now

Special offer! Get 20% discount on your first order. Promo code: SAVE20

3. Which one of these did the Greeks consider the most important of the Arts?

Answer: Music

4. A structural system in which vertical supports or columns support horizontal beams.

Answer: post and lintel 

5. Who was Plato’s teacher?

Answer: Socrates

6. The Parthenon was located in what Greek city?

Answer: Acropolis of Athens

7. In the introduction video from this week, who said “America will never be destroyed from the outside. If we falter and lose our freedoms, it will be because we destroyed ourselves”?

Answer: Abraham Lincoln

8. When used in the philosophical sense, this word takes on the meaning of the rational principles that govern and develops the universe. What is this word?

Answer: logos

9. Who created One of Greece’s famous statue “Discobolus” (the Discus-Thrower)?

Answer: the Greek sculptor Myron

10. Aristotle’s influence has perhaps been greatest in which field?

Answer:  philosophy and science,

11. This Greek doctrine is concerned with the ethical, ideal, or universal element in an artwork as distinguished from its emotional appeal.

Answer: Ethos

12. Greek word translated to mean “diligence in the pursuit of moral and physical excellence”.

Answer: Arete

13. Most ancient Greek cities developed around a fortified hilltop. What was this hilltop called?

Answer: Acropolis

14. Who lived first?

15. The original Constitution is housed in what building?

Answer: The National Archives Museum in Washington

16. Professional philosopher- who became the leading teachers in Athens were called:

Answer: The sophists

17. The Greek marketplace where philosophy was debated was called the ____:

Answer: The agora

18. Who said “Man is the measure of all things”?

Answer: Protagoras

19. Which one of these is not in the Greek order of columns?

 A. Doric

B. Ionian

C. Corinthian.

D. Athenian

Answer: Athenian

20. This early Greek philosopher taught that “number” was the essence of all things.

Answer: Pythagoras.

21. Socrates was well known for his method of teaching by asking questions, not really having the answers.

Answer: True

22. Socrates was sentenced to death for treason.

Answer: True

23. Plato gave the fullest expression of his idealistic philosophy in the Republic.

Answer: True

24. The Greeks had a low regard for education and felt that children should learn best without a tutor or teacher.

Answer: True

25. Thousands of Socrates own personal writing have helped carry on his legacy.

Answer: False

26. The Parthenon was dedicated to the Greek goddess Athena.

Answer: True

27. The Greeks felt that music was not important and thus did not teach their youth this art.

Answer: True

28. Aristotle and Plato were materialists and Socrates was an idealist.

Answer: True

29. The Greeks view the individual as paramount because personal achievements were the measure of all things.

Answer: True

30. Socrates’ favorite student was Aristotle.  

Answer: True

Related answered questions Engl 102 Test 3

What Main Difference Between Equity And Exchange Philosophies Compensation

Gudwriter Custom Papers

Special offer! Get 20% discount on your first order. Promo code: SAVE20


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder