HARPER SOC101 Chapter 4 Exam Latest 2019 MAY

Published by Denis on

SOC101 Introduction to Sociology

Are your assignments troubling you?

Get your troublesome papers finished by our competent writers now!

Hire A Writer Now

Special offer! Get 20% discount on your first order. Promo code: SAVE20

Chapter 4 Exam

1.The __________ is the individual’s reflection on one’s own identity and social position that is made and reformulated through social interactions.

Answer: Self

2. What happens to people who are incapable of viewing rules as flexible guidelines for rational and appropriate behavior?

A. They go more or less unnoticed.
B. They become leaders of complex organizations.
C. They strike people as silly or incompetent.
D. They get along better with authority figures than other types of people.

Answer:They strike people as silly or incompetent.

3.The morning after a night out with her friends Julie goes on Facebook to look and un-tag some of the pictures her friends posted of her that she doesn’t like very much. According to a sociologist who studies the self, what is Julie doing?

 a. managing her presentation of self

b. using her sociological imagination

c. engaging in civil inattention

d. refuting the looking-glass self

Answer: refuting the looking-glass self

4. How does social interaction in crowded public places differ from interactions in other settings?

Answer: When in crowded spaces, we frequently engage in civil inattention to minimize interactions

5. Imagine you are interviewing teenagers in order to understand how they develop their sense of self. Which of the following statements can be classified as a statement of self that could be attributed to the concept of the looking-glass concept?

Answer: I’m no good at geometry. Whenever I answer questions wrong in class, the teacher looks at me like I’m stupid and other students laugh at me.

6. In his experiment, Zimbardo randomly assigned participants to what roles?

Answer:  guard and prisoner

7.According to sociologists, why are certain people who question authority labeled as deviant?

Answer:  because their parents did not properly socialize them.

8. How does interactionism allow sociologists to understand the individual?

Answer: by focusing on how the individual’s personality, preferences, ideas, etc., are constructed and shaped by and through communication with other individuals, groups, and institutions

9. When we change statuses, what happens to our role sets?

Answers: our corresponding role sets also change.

10. Why is conversational precision critical to interacting with other individuals in society?

Answer: Timing and spacing in the delivery of spoken communication convey subtle cues that are critical for understanding

11. How does taking turns play out in terms of conversation and laughing?

Answer: when people take turns talking but laugh all at once, it aids social cohesion.

12. What did Christena Nippert-Eng conclude from her study of the stuff people carry around in their wallets?

Answer: Wallets are toolkits for managing the multiple faces we show others in social interactions.

13. According to sociologists, what part do audiences play in a performance?

Answer: Audience members interact with each other and the performers in a way that contributes to the collective experience.

14. As part of your morning routine you eat breakfast, drink a cup of coffee, take a shower, and walk your dog. Which part of this routine is most likely controlled by the voice of the generalized other?

Answer: taking a shower

15. You wish to study reference groups. Which of the following groups would make the best subject for studying reference groups and how they shape identity?

Answer: a little league team

Answered questions PHI210 Week 11 Assignment

Gudwriter Custom Papers

Special offer! Get 20% discount on your first order. Promo code: SAVE20