Liberty University Bibl 104 Quiz 7 Answers A

Published by James Muriuki on

LIBERTY UNIVERSITY BIBL 104 QUIZ 7

Are your assignments troubling you?

Get your troublesome papers finished by our competent writers now!

Hire A Writer Now

Special offer! Get 20% discount on your first order. Promo code: SAVE20

1. Paul reminds Titus that since people were saved “not by works of righteousness that we had done, but according to His mercy” and justified by God’s grace, they should live a life of good works toward all men.

Answer: True

2. Paul’s instructs the Corinthians that his perspective on the Gospel ministry includes the idea that the ministry is an opportunity to display the glory of God.

Answer: True

3. One of Paul’s principal achievements was that he wrote thirteen books of the New Testament, which are a primary source of theological information

Answer: True

4. According to the textbook, Paul asserts in 1 Thessalonians that because of the promise of the rapture, believers will not suffer the wrath of the Day of the Lord.

Answer: True

5. According to the textbook, Paul teaches in 2 Thessalonians that the rapture will precede the removal of the “restrainer,” the revealing of the Antichrist, the time of tribulation, and the final Day of the Lord.

Answer: False

6. In 1 Timothy Paul identified two acts of heresy: forbidding marriage and abstinence  from food.

Answer: True

7. In Romans Paul shows that all are accountable and no one can be justified by his own good works, with or without the law.

Answer: True

8. According to the textbook, to keep him from exalting himself, God gave him a thorn in the flesh.

Answer: True

9. In Philemon, Paul pleads with Philemon to take Onesimus back and forgive him for both the crimes of stealing and running away because “you owe me over and above your very soul.”

Answer: True

10. Paul’s hope in Philippians was to offer practical encouragements to his friends at Philippi so they would not be tempted to doubt God’s faithfulness even in dire circumstances.

Answer: True

11. In 2 Corinthians Paul told the church that the Macedonians were giving a contribution for the work of the ministry. Thus, their contribution was appreciated but not needed.

Answer: False

12. According to Paul in Romans, justification was provided by Christ’s substitutionary death on the cross as a satisfaction for man’s sin for all who come to Christ in faith.

Answer: True

13. In the Corinthian church some believed in Christ’s resurrection but not in the resurrection of believers.

Answer: True

14. According to the textbook, Galatians can be termed the Magna Carta of Christian liberty. It states unequivocally that salvation is through faith alone, in Christ alone, by grace alone, without works of any kind.

Answer: True

15. The Roman church consisted of both Jews and Gentiles, but the majority were Jews.

Answer: False

16. Epistles are the most common literary form in the New Testament. They are “occasional” letters; that is, they were designed to deal with specific situations.

Answer: True

17. In Ephesian, Paul pictures believers as being “in Christ.” This is a special relationship with God because they are perfect in Christ.

Answer: True

18. The problems addressed in First Corinthians arose when various groups sided with different leaders who best represented their view of Christianity.

Answer: True

19. According to Paul in Galatians, the law locked imprisoned us, but provided no remedy. Only faith in Christ can atone for sin and free us from the law’s condemnation.

Answer: True

20. According to Paul in Galatians, Christ redeemed us by becoming a _________ for us when He hung on the cross.

Answer: Curse

21. __________ is a short and extremely practical book that is focused primarily on church ministry and, secondarily, on Christian discipleship.

Answer: Titus

22. In order to demonstrate the self-sacrifice and humility of Jesus, Paul boasted in his weakness rather than his strength in 2 Corinthians.

Answer: False

23. In First Corinthians Paul address three moral issues in the church. One of these is the issue

Answer: Scheming with and against believers

24. In First Corinthians, Paul encouraged these believers to examine their attitudes before partaking in this ordinance of the church.

Answer: True

25. Paul urges the Galatians to “stand firm” in Christ’s liberty and that failing to do this would mean “you have fallen from grace.” This means they will have lost their salvation.

Answer: False

26. Spiritual warfare takes place both in heaven and on earth. Because believers have victory in Christ in heaven, they should and can have victory on this earth. So, Paul exhorts believers in Ephesians to prepare for spiritual battle on this earth.

Answer: True

27. Paul sees believers as having three chief duties. One of these duties is towards the

Answer: Rules and regulations.

28. Paul argues in Galatians that the law requires perfect obedience, and since no one is perfect, all are condemned by the law. Only faith in Christ’s finished work can save anyone.

Answer: True

29. One of Paul’s principal achievement was that he was the main leader in extending the church into Asia Minor and Greece, becoming known as the premier apostle to the Gentiles.

Answer: True

30. In Philippians Paul argues that true joy and peace are not contingent on circumstances but rather in knowing that an all-powerful and all-loving God is in control.

Answer: True

31. The book of Colossians can be divided into two section. The first section is a section of doctrine and the second section is a section on

Answer: Ethics

32. 2 Timothy was written by Paul to Timothy just before Paul’s martyrdom.

Answer: True

33. In Philemon, Paul makes himself personally responsible for the amount stolen by Onesimus. He tells Philemon to “Charge that to my account.”

Answer: True

34. In Philippians, Paul asserts that he is pursing Christ as passionately as a runner would pursue the goal and prize of winning a race.

Answer: True

35. Paul tells the Philippians that they should live in unity, humility, and selflessness. He then gives himself as the example for believers to follow when he claims, “follow me as I follow Christ.”

Answer: False

36. Paul’s instructs the Corinthians that his perspective on the Gospel ministry includes the idea that the minister, in response, endures many hardships in order not to discredit the ministry.

Answer: True

37. Paul’s letter to the ___________ includes one of the most complete statements about the true nature of the person of Christ in the New Testament.

Answer: Colosians

38. According to the textbook, Paul asserts in 2 Thessalonians that the Day of the Lord will not begin until the “man of lawlessness” (the Antichrist) is revealed.

Answer: True

39. In First Corinthians Paul address three moral issues in the church. One of these is the issue of

Answer: Incest

40. In order to “not carry out the desire of the flesh,” Paul urges the Galatians to

Answer: look unto Jesus the author and finisher of your faith.

41. Paul removed any obstacle Timothy might have had to ministry among Jews by having the young man circumcised.

Answer: True

42. The Galatian Christians were being influenced by Judaizers who would have Gentile believers circumcised and live by the law.

Answer: True

43. The book of Romans can be divided into two major parts. The first part deals with doctrine and the second part deals with

Answer: Duties

44. In the first section of Romans Paul shows that _____________ are under condemnation.

The answer is “Sinful Humanity

45. Paul founded the church in Rome on his first missionary journey.

Answer: False

46. In Ephesians, Paul asserts that, while believers are the church and the bride, Christ is the Bridegroom.

Answer: True

47. The dominant theme of 2 Timothy is Timothy’s departure from the truth which Paul was seeking to correct.

Answer: False

48. The task that Paul gives Titus is to appoint elders and reprove the rebellious.

Answer: True

49. According to Paul in Galatians, the law was also “our guardian” to lead us to Christ.

Answer: True

50. According to Paul in Romans, the presence of the indwelling Holy Spirit has set believers free from the law and the rule of sin and death.

Answer: True

More answered questions Florida ARC 1720 Quiz 2

Related questions What Main Difference Between Equity And Exchange Philosophies Compensation

Gudwriter Custom Papers

Special offer! Get 20% discount on your first order. Promo code: SAVE20


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder