penn general maths 2 lesson 1 700160RR

Published by Denis on

Question 1

Are your assignments troubling you?

Get your troublesome papers finished by our competent writers now!

Hire A Writer Now

Special offer! Get 20% discount on your first order. Promo code: SAVE20

1. Solve the following equation: 28 ÷ 7 + 2 × 3 = ?

A. 10

B. 24

C. 12

D. 18

Answer: 10

2. Which of the following is the same as 2.3 × 10^3?

A. 2,300

B. .023

C. .23

D. 230

Answer: 2,300

3. Which one of the following numbers is a multiple of 8?

A. 124

B. 512

C. 98

D. 27

Answer: 512

4. What is the cube of 6?

A. 216

B. 18

C. 42

D. 36

Answer: 216

5. What is 39 squared?

A. 1,521

B. 1,482

C. 39

D. 78

Answer: 1,521

6. What is the prime factorization of 1,260?

A. 2 × 3 × 5 × 7

B. 2 × 2 × 3 × 3 × 5 × 7

C. 2 × 3 × 5 × 6 × 7

D. 4 × 5 × 7 × 9

Answer: 2 × 2 × 3 × 3 × 5 × 7

7. Will bought 3 college textbooks. One cost $32, one cost $45, and one cost $39. What is the average price of his books? Choose the statement that correctly calculates the average.

A. 3 × $32 + $45 + $39

B. $32 ÷ 3 + $45 ÷ 3 + $39

C. $32 + $45 + $39 ÷ 3

D. ($32 + $45 + $39) ÷ 3

Answer: ($32 + $45 + $39) ÷ 3

8. Solve for x in the equation x + 10 = 15.

A. x = 10

B. x = 5

C. x = 25

D. x = ?5

Answer: x = 5

9. Which of the following is a composite number?

A. 29

B. 13

C. 91

D. 139

Answer: 91

10. Using the order of operations rule, solve the following: 12 ÷ 2 + 4 – 2 × 3 = ?

A. 36

B. 24

C. 0

D. 4

Answer: 4

11. If a number is divisible by both 2 and 3 then we can say the number is divisible by

A. 4.

B. 2.

C. 5.

D. 6.

Answer: 6.

12. Which one of the following groups of numbers includes all prime numbers?

A. 2, 3, 5, 15

B. 1, 3, 11, 23

C. 3, 11, 23, 31

D. 7, 17, 63, 67

Answer: 3, 11, 23, 31

14. What is the value of 12.5 × 10^7?

A. 12.5000000

B. 1,250,000

C. 1.2500000

D. 125,000,000

Answer: 125,000,000

15. In a three-game baseball series, the Braves scored 5 runs in the first game, 4 runs in the second game, and 0 runs in the last game. The Giants scored 6 runs in the first game, 1 run in the second game, and 3 runs in the last game. How many more runs did the Giants score during the series than the Braves?

A. 1 more run

B. 2 more runs

C. 0; They scored the same amount.

D. 0; The Braves scored 2 more runs.

Answer: 1 more run

16. Which of the following has a value of 84?

A. 4,096

B. 32

C. 83

D. 512

Answer: 4,096

17. What is the value of 5.7 × 10^8?

A. 5.70000000

B. 570,000,000

C. 57,000,000

D. 5,700,000,000

Answer: 570,000,000

18. What are the prime factors of 625?

A. 5, 5, 5, 5

B. 1, 5, 5, 5, 5

C. 25, 25

D. 5, 5, 25

Answer: 5, 5, 5, 5

19. In the equation x/35 = 7, what is the value of x?

A. 35

B. 7

C. 245

D. 5

Answer: 245

20. According to the Wall Street Journal, 14,200,000 copies of Walt Disney’s Fantasia have been sold to date. Write that number in scientific notation.

A. 142 × 107

B. 142 × 1,000,000

C. 1.42 × 106

D. 1.42 × 10^7

Answer: 1.42 × 10^7

More related questions ATI-FUNDAMENTALS PROCTOR-A nurse is teaching an assistive personnel

Liberty BUSI411 Exam

Gudwriter Custom Papers

Special offer! Get 20% discount on your first order. Promo code: SAVE20